Dynacord Tape Echo Heaven
Life is analog.... so is sound
Wat doe ik
Analyseren Repareren / Servicebeurt Reviseren Wat doe ik niet Kosten
Analyseren Wat kan er in de loop der jaren allemaal misgaan met de tape echo ? 1: de electrolytische condensators (elco’s) kunnen uitgedroogd zijn, sterk verlopen qua waardes en in het ergste geval lek en dus defect. 2: Op sommige plekken brokkelt of barst de soldeertin, waardoor de soldeerverbinding slecht is. 3: Transistors kunnen defect raken. 4: Er is in de loop der jaren enorm veel stof verzameld, zeker rondom de motor met zijn aanzuigende kracht. 5: De potmeters zijn vuil waardoor deze gaan kraken en kunnen de waardes verspringen. 6: De rubberpinchroller kan uitgedroogd zijn of een deuk hebben omdat hij niet in de standby stand gezet is. Hij is dus continue op de as (capstan) van de motor gedrukt. 7: De as gaten van de rollers zijn uitgedroogd waardoor ze niet meer goed over de as draaien en ook gaan piepen.  8: De koppen staan niet meer goed afgesteld (azimuth) waardoor het geluid dof kan klinken. 9: De wiskop werkt niet optimaal meer waardoor je het brongeluid op de achtergrond bij het passeren van de afspeelkop nog een keer hoort. 10: Het loopwerk staat niet meer goed afgesteld waardoor de tape niet meer smetteloos loopt
Tape echo heaven Over mij Wat doe ik Onderhoud In en verkoop Historie Tape Echo Contact Ervaring klanten
De Dynacord transistor tape echo’s zijn inmiddels ook de respectabele leeftijd van 40 gepasseerd. De tand des tijds kunnen zijn sporen nalaten.
Wat doe ik
Menu Dynacord Tape Echo Heaven
Life is analog.... so is sound   
Wat doe ik
Analyseren Repareren / Servicebeurt Reviseren Wat doe ik niet Kosten
Analyseren Wat kan er in de loop der jaren allemaal misgaan met de tape echo ? 1: de electrolytische condensators (elco’s) kunnen uitgedroogd zijn, sterk verlopen qua waardes en in het ergste geval lek en dus defect. 2: Op sommige plekken brokkelt of barst de soldeertin, waardoor de soldeerverbinding slecht is. 3: Transistors kunnen defect raken. 4: Er is in de loop der jaren enorm veel stof verzameld, zeker rondom de motor met zijn aanzuigende kracht. 5: De potmeters zijn vuil waardoor deze gaan kraken en kunnen de waardes verspringen. 6: De rubberpinchroller kan uitgedroogd zijn of een deuk hebben omdat hij niet in de standby stand gezet is. Hij is dus continue op de as (capstan) van de motor gedrukt. 7: De as gaten van de rollers zijn uitgedroogd waardoor ze niet meer goed over de as draaien en ook gaan piepen.  8: De koppen staan niet meer goed afgesteld (azimuth) waardoor het geluid dof kan klinken. 9: De wiskop werkt niet optimaal meer waardoor je het brongeluid op de achtergrond bij het passeren van de afspeelkop nog een keer hoort. 10: Het loopwerk staat niet meer goed afgesteld waardoor de tape niet meer smetteloos loopt.
Analyseren