Reviseren


Reviseren

Reviseren


Naast het repareren doe ik ook het reviseren van de Dynacords. Het verschil is dat alles van de tape echo nu onder handen wordt genomen. De gehele binnenkant wordt gereinigd en stofvrij gemaakt. De motor wordt helemaal gereinigd. Alle transistors worden vervangen voor modernere en stillere BC549 NPN en BC559 PNP transistors. Alle electrolytische condensators (elco’s) worden vervangen. De super 75 en 76 hebben 60 elco’s t.o.v de mini en de echocord 100. Deze hebben 25 elco’s. Dit geldt ook voor de transistors, 21 t.o.v 13. U begrijpt dat er 2 keer zoveel tijd en materiaal in de super 75 en 76 zit. Dit maakt de revisie duurder. De elco’s zijn de 105 graden types en hebben een lange levensduur.

Het loopwerk wordt nagekeken en afgesteld. Rubber pinchroller en kunststof geleider rollers worden evt. vervangen wanneer ze onbruikbaar zijn geworden (deze zijn bij de revisie prijs inbegrepen) De koppen worden gereinigd met isopropanol alchohol, gedemagnetiseerd en afgesteld.

De potmeters worden allemaal gereinigd (gespoeld, geen contactspray) en kraakvrij gemaakt. Mocht er een potmeter defect zijn dan wordt deze vervangen voor een alternatieve met aanpassingen. De originele potmeters worden niet meer gemaakt. De frontplaat wordt schoongemaakt, de behuizing wordt gepoetst en glimt weer als nieuw.

U kunt kiezen om de Dynacord geheel te laten reviseren als deze defect is of alleen laten repareren (zie pagina repareren) U kunt ook kiezen om uw werkende Dynacord te laten reviseren zodat hij weer jaren meekan en ook stiller is door de modernere transistors (dit doet trouwens niets af aan de ‘sound’)

Sommige mensen gebruiken ook alleen de preamps omdat ze een ‘creamy sound’ en eigen karakter hebben.