over mij imageover mij imageover mij image
Mijn naam is Aart en het begon allemaal met het zien van een Roland space echo. Totaal gefascineerd door het apparaat en de naam. ‘Wat is dit voor apparaat ?’

Toen heb ik er een gekocht in zwaar gehavende staat en hem weer langzaam tot leven gebracht. De sound, de feedback en de zelf oscilatie wat ze vaak in Reggae/Dub gebruiken vind ik geweldig.

Ik heb inmiddels wel elk soort echo apparaat in mijn studio. Van digitaal naar bucket-brigade en alles wat er tussen zit.

Op en dag kwam ik een Dynacord echocord mini tegen en zag de slider op de voorkant en dacht ‘wat kan je daar dan mee ?’ De opname kop t.o.v de afspeelkop qua afstand veranderen. Je zit dus niet meer vast aan vaste echo tijden, hoe mooi is dat ! Ik heb toen een Echocord mini gekocht en was meteen verkocht. De tijdslingeren die je met de slider kunt maken zijn fenomenaal en heel inspirerend. De sound is zwevend en de zelf oscilatie op de feedback heeft een wat agressief randje wat bv. een Roland space echo niet heeft. Een jaar later een Super76 gekocht die een verengalm aan boord heeft en 2 snelheden waarmee je dus nog meer echotijden hebt. De echo tijden zijn ook wat langer en hij klinkt iets smoother. Dit is mijn tape echo en gaandeweg eens een reparatie gedaan voor een studio vriend. Zo is het balletje gaan rollen. Ook het zelf maken van de rubber pinchrollers, de kunststof geleiders, het recappen en het opwaarderen van modernere transistors.

De organische en zweverige tape sound met veel karakter heb ik nog niet kunnen ontdekken in andere type echo’s. Juist de ‘tekortkomingen’ en het niet zo ‘strakke’ van digitaal maakt het levendig en onvoorspelbaar....just like life !