COMPLETE SERVICE

Complete Service


Naast het repareren doe ik ook een complete service van de tape echo's. Het verschil is dat alles van de tape echo nu onder handen wordt genomen. De gehele binnenkant wordt gereinigd en stofvrij gemaakt. De motor wordt helemaal gereinigd. Bij een Dynacord worden alle transistors vervangen voor modernere en stillere BC549 NPN en BC559 PNP transistors. Alle electrolytische condensators (elco’s) worden vervangen. De super 75 en 76 hebben 60 elco’s t.o.v de mini en de echocord 100. Deze hebben 25 elco’s. Dit geldt ook voor de transistors, 21 t.o.v 13. U begrijpt dat er 2 keer zoveel tijd en materiaal in de super 75 en 76 zit. Dit maakt de revisie duurder. De elco’s zijn de 105 graden types en hebben een lange levensduur.


Dit geldt voor alle andere merken tape echo's ook, echter zijn het naast de elco's andere type transistors. 


Het loopwerk wordt nagekeken en afgesteld. Rubber pinchroller en kunststof geleider rollers worden evt. vervangen wanneer ze onbruikbaar zijn geworden (deze zijn bij de complete service prijs inbegrepen) De koppen worden gereinigd met isopropanol alchohol, gedemagnetiseerd en afgesteld.

De potmeters worden allemaal gereinigd (gespoeld, geen contactspray) en kraakvrij gemaakt. Mocht er een potmeter defect zijn dan wordt deze vervangen voor een alternatieve met aanpassingen. De originele potmeters worden niet meer gemaakt. De frontplaat wordt schoongemaakt, de behuizing wordt gepoetst en glimt weer als nieuw.

U kunt kiezen om de tape echo geheel te laten servicen als deze defect is of alleen laten repareren (zie pagina repareren) U kunt ook kiezen om uw werkende tape echo compleet te laten servicen zodat hij weer jaren meekan en ook stiller is door de modernere transistors (dit doet trouwens niets af aan de ‘sound’)

Sommige mensen gebruiken ook alleen de preamps omdat ze een ‘creamy sound’ en eigen karakter hebben.