Repareren/servicebeurt

Repareren


Bij het repareren van de tape echo doe ik eerst een analyse en ga dan na overleg met de klant tot reparatie over. Aan de analyse zitten kosten verbonden (zie pagina ‘kosten’)

Bij het repareren hoort ook het vervangen van de rubber pinchroller en kunststof geleider rollers indien dit nodig is. Dit zijn apparte kosten. Ik ben de enige in Nederland die dit doet (alleen voor Dynacord) Het loopwerk wordt nagekeken en afgesteld. De koppen worden nagekeken. Deze zijn vrijwel nooit defect, ze kunnen wat ingesleten zijn maar dit gaat niet meteen ten koste van de hoge tonen in tegenstelling wat veel mensen denken. De koppen worden schoongemaakt met isopropanol alcohol en gedemagnetiseerd.

De electronica wordt nagekeken en waar nodig is onderdelen vervangen. De potmeters worden gechecked en schoongespoeld. NIET met contact spray behandeld.

Het ergste vuil wordt uit de motor gezogen.

Na dit alles gedaan te hebben hebt u weer een goed werkende tape echo.


INCLUSIEF een nieuwe tapeloop !

Servicebeurt


U kunt ook kiezen voor een servicebeurt. De tape echo wordt van binnen schoongemaakt. De motor wordt gereinigd. De koppen worden gereinigd (niet schoon gepoetst/gepolijst) en gedemagnetiseerd. Het loopwerk wordt afgesteld en de pinchrollers worden gereinigd. Mochten de potmeters kraken dan krijgen deze een spoelbeurtje. Zo hebt u weer een schone en goed werkende echo.

INCLUSIEF een nieuwe tapeloop !

Mocht ik een defect tegenkomen dan zal ik dat natuurlijk melden !


Koppen  glad polijsten


Na 40 jaar gebruik zijn de meeste koppen wel wat ingesleten. Opzich is dit niet zo erg maar de tapeloop sluit niet meer goed aan 

over de kop. Hierdoor heb je niet het optimale tape - kop contact en dat gaat tenkoste van het signaal. Het geluid wordt dunner.

De koppen worden weer glad gepolijst zodat de tapeloop geheel over de kop zit voor een optimaal contact. Dit gaat verder dan het schoon polijsten van de koppen met Brasso.


Dit is een intensief en precies werkje. Als een kop te diep is ingesleten gaat dit ten koste van het hoog, dit ben ik nog niet tegengekomen met uitzondering van de Watkins copicat. Dit zijn kleine fragiele cassettedeck kopjes en die zullen vervangen moeten worden. Deze zijn gelukkig nog te verkrijgen.

Een kop kan ook defect zijn en dan heeft het polijsten natuurlijk geen zin. 


Roland space echo's, Evans space echo's en Korg stage echo's hebben sterke grote koppen en zijn eigenlijk nooit (ver) ingesleten 

zodat het een probleem gaat geven maar er zullen uitzonderingen zijn.